Skola24 på fritids – hurra!

Från och med den 8 januari kommer vi på fritids börja använda närvarosystemet skola24. Det innebär att vi som personal kommer att sköta närvarohanteringen digitalt och att ni föräldrar kommer att skriva in scheman, lovscheman och sjukanmäla digitalt. Skolan använder redan skola24 och nu får även vi möjlighet att förenkla hanteringen av närvaro även på fritids.

Du som har använt skola24 tidigare kommer att upptäcka flera nya spännande funktioner under fliken förskola/fritidshem.

Allt sker via webbplatsen https://hannaskolan.skola24.se/ där du först loggar in med användarnamn och lösenord och sedan klickar på förskola/fritidshem.

Ni som aldrig har loggat in på Skola24 måste först få ett aktiveringsmail. Om du behöver ett sådant mail vänder du dig till ditt barns mentor. I mailet finns en länk som du ska klicka på. För att få bästa förutsättningarna för att aktivera kontot bör du öppna aktiveringslänken på en dator (inte en telefon). När du följer aktiveringslänken kommer du att få fylla i dina uppgifter och skapa ett lösenord. Här finns mer information om aktiveringen.

Om du har barn på skolan ska du använda det kontot även till fritids. Ingen ny registrering behövs. Om du har problem med din inloggning hör du av dig till ditt barns mentor.

Här finns en manual som du behöver ha till hands när du använder skola24 första gången. Sajten är lätt att lära sig och det kommer att gå smidigare när du har använt den ett par gånger.

Du kommer att behöva logga in på skola24 när du ska:

  • anmäla ditt barn frånvarande
  • lämna in schema
  • besvara lovschema (fritids kommer skicka ut en förfrågan om ändrade tider inför loven)
  • anmäla tillfällig ändring av schema (t.ex. hämta tidigare en dag)
  • anmäla ny hämtare (någon ny anhörig som kommer och hämtar barnet)

Senast den 21 januari vill vi att du har fyllt i ditt barns schema i skola24. Vi tar alltså från och med nu inte längre emot scheman i pappersform.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s